vergelijk

Verschil tussen de Apple watch SE en Apple watch 8

  • Chantal van Beek
  • 12 juni 2023
verschil apple watch se en apple watch 8

Je bent op zoek naar een nieuwe Apple smartwatch en komt uit bij de Watch SE en de Watch 8. Het zijn twee slimme horloges van topkwaliteit, maar je weet niet voor welke je moet kiezen? Wij hebben ze met elkaar vergeleken voor je, zodat jij weet welke keuze je moet maken! We nemen voor de eenvoud van beide modellen de kleinste varianten, de Watch 8 41mm en de Watch SE 40mm en neemen de verschillen tussen beide smartwatches door.

Vershillen in uiterlijk

Wanneer we kijken naar het uiterlijk van beide smartwatches, dan zien we in de basis al één groot verschil. De Apple Watch Series 8 ziet er uit als een horloge met een digitale ronde wijzerplaat die altijd aan staat. De Apple Watch SE daarentegen is meer een digitaal horloge, waarvan het scherm niet altijd aan staat en pas bij aanraking geactiveerd wordt. Beide zijn uitgevoerd met een OLED retinascherm van gehard glas. Volgens de gegevens van Apple heeft de S8 daarnaast ook 20% meer schermruimte, waarbij bijna het volledige scherm wordt benut. Zowel de S8 als de SE zijn beiden van aluminium gemaakt, waarbij moet worden opgetekend dat de eerste ook in een duurdere RVS variant verkrijgbaar is.

 

 

Apple Watch Series 8 41mm Apple Watch SE 2022 40mm
Apple Watch 8 Apple Watch SE
Resolutie: 352 x 430 pixels Resolutie:324 x 394 pixels
Beeldoppervlak: 904 mm² Beeldoppervlak: 759 mm²
Scherm: Always‑on Retina‑display Retina-display
Gewicht: 32gram Gewicht: 26,4gram
Stofbestendig conform IP6X  

Gelijke technologie 

Betreffende de technologie kunnen we kort zijn in deze vergelijking.  Beide smartwatches zijn daarin gelijkwaardig. Onderhuids zijn ze voorzien van dezelfde processor (S8 SiP met 64‑bits dual‑core), chip (Apple Wireless W3) en batterij (Ingebouwde, oplaadbare lithium‑ionbatterij), waarmee een batterijduur tot 18uur bij beide horloges verwacht mag worden. Er zit wel een verschil in opladaadmogelijkheden. De Series 8 is voorzien van snellaad mogelijkheden. De bluetooth en WIFI connectors zijn gelijk en beide smartwatches zijn ook leverbaar met een eSim 4G module, waardoor er geen verbinding met een iPhone gemaakt hoeft te worden wanneer je wilt bellen.


Verschil in gezondheid features

Het zou vreemd zijn als er geen verschillen tussen de Aplle Watch 8 en Watch SE 2022 te vinden zouden zijn. Gelukkig hebben we ze gevonden en ze hebben allemaal met de gezondheidsfuncties te maken. We hebben ze hieronder even uiteen gezet:

  S8 SE
Saturatie meting X -
Ecg-app X -
Temperatuur­sensor X -
Ovulatie schatting X -

Verschil in prijs

De extra gezondheidsopties voor de Watch Series 8 ten opzichte van de SE zorgen ook voor een verschil in de prijs. De S8 is ongeveer 200 euro duurder (± 500 euro) dan de SE (± 300 euro) op het moment van schrijven. 

Conclusie

Ben je op zoek naar een leuke smartwatch en ligt je voorkeur bij Apple omdat je bijvoorbeeld ook al een iPhone bezit, dan zijn de S8 en SE beiden hele goede keuzes. Gebruik je hem puur als horloge, ben je geen fanatiek biohacker en sporter, dan volstaat de goedkopere Apple Watch SE. Kies je je smartwatch mede om meer inzicht in je gezondheid te verkrijgen, dan biedt de Apple Watch Series 8 de meeste mogelijkheden en inzichten.

Gerelateerde merken:

Gerelateerde smartwatches:

Je maakt altijd de juiste keuze via smartwatches.nl!

Over ons

Smartwatches.nl is een informatief platform voor smartwatches. Wij testen, reviewen en vergelijken slimme horloges om de consument mee te helpen in het maken van de juiste keuze.

Copyright Smartwatches.nl 2024
a BRANDLY product